tisdag 2 oktober 2012

Falafel med myntasås

Ingredienser:

Falafel

3 gula lökar
2 burkar kikärter
4 ägg
150 g persillja
1 msk spiskummin
2 tsk salt
1 tsk malen vitpeppar
½ tsk malen koriander
 4 vitlöksklyftor

Sås

7½ dl nat.yogurt
1½ tsk salt
1 msk torkad mynta
ev någon vitlöksklyfta

börja med att göra såsen så den får stå och dra lite innan servering.
1. Blanda yoghurt ,salt ,mynta och vitlök (om man vill) .Ställ kallt
2. Skala hacka löken fint,fi nhacka persiljan.
3. Mixa kikärter och ägg
4. Rör ner persilja o lök i kikärtsmixen och  pressa i vitlöken.
5. Forma bollar av smeten.
6. Hetta upp olja i fritös eller friteringsgryta( 170 grader)
7. Sänk ner korgen och lägg bollarna direkt i olja annars fastnar de i korggallret.
8. Fritera några i taget ca 4 min. Låt dom sen rinna av hushållspapper.

Koka lite ris , couscous eller gör bara en sallad till =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar