10 st bröd
Ingredienser:
5 dl mjölk
4 dl havregryn
0,5 msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
25 g jäst
8-9 dl vetemjöl special
Gör så här:
1. Värm mjölken till ca 50 grader och häll i havregryn,salt och sirap. Låt svälla i 20 min.
2. Smält smöret och rör ner i grynblandningen.
3. Smula ner jästen och blanda ordentligt.
4. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
5. Jäs degen under bakduk i 30 min.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Knåda degen på ett mjölat bakbord, dela degen i 10 bitar och kavla ut till runda tekakor ca 1 cm tjocka.
8. Nagga dem med gaffel och lågg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
9. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Går att frysa in men gör det helst när de är nygräddade.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar