måndag 23 juli 2012

Rabarber och Jordgubbspaj


Smuldeg:
250 g smör
1½ dl strösocker eller råsocker
1 dl kokosflingor
2½ dl vetemjöl
2 dl havregryn

Fyllning:
300-400 g rabarber
200 g jordgubbar
½ tsk ingefära
½-1 dl socker ( beroende på hur sött man vill ha )
2 msk majsstärkelse

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tärna smöret och nyp i hop det med övriga ingredienser till smuldegen så det blir en smulig deg. Ställ kallt.
3. Skala och skiva rabarbern och dela jordgubbarna.Lägg i en skål och blanda rabarber,jordgubbar,socker,ingefära och majsstärkelse.
4. Smörj en ugnsfast form och lägg i frukten strö sedan över smuldegen och hyvla eventuellt över lite smör om man vill.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, den ska vara gyllene i färgen när den är klar.
Servera med lite vaniljsås, glass , lättvispad grädde eller bara som den är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar