Ingredienser:
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 500 g köttfärs
- 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
- 2 msk tomatpure
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 auberginer
- 1 tsk salt
- 2 dl yoghurt
- 1-1½ dl keso
- 3 ägg
- 1 1/2 krm peppar
- 200 g riven ost
- ev sallad till servering
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en stekpanna.
- Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min. Stek auberginskivorna i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida. Varva köttfärssås och aubergine i en lätt smord ugnssäker form.
- Vispa samman yoghurt, keso,ägg, salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö över den rivna osten.Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min.Servera moussakan med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar