söndag 16 september 2012

Nattjäst källarfranska

Jag älskar härliga helgmorgnar som den här, när man vaknar tidigt pigg och utvilad och solen skiner utanför fönstret. Så tog mig ut på en skön morgonpromenad och nu är det dags för en god söndagsfrukost med nybakat bröd m.m. Gjorde degen igår kväll efter ett recept jag hittade på nätet , sedan har den fått jäsa i kylen över natten så nu på morgonen är det bara slänga in det i ugnen å grädda. 


Ingredienser:
45 g jäst
4,5 dl vatten (kallt)
1,5 msk olivolja
1,5 tsk salt
2-3 msk socker
9-11 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Rör ut jästen i det kalla vattnet.
2. Tillsätt socker, salt och olja. 
3. Arbeta i mjölet lite i taget tills degen släpper bunken.
4.Dela degen i 16 bitar och forma dem till bullar.
5. Lägg dem på en plåt och lägg en bakhandduk över. 
6. Ställ in plåten i kylskåpet över natten. 
7. Ta fram plåten på morgonen och låt den stå framme medans ugnen blir varm.
8. Grädda dem i ca 10 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar