lördag 21 juli 2012

Äppelmuffins med crumble


6 st stora muffins

Fyllning:
4 st stora äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
1 msk malen kanel

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

1. Gör muffinssmeten och sätt ugnen på 175 grader.
2. Kärna ur och skär äpplena i bitar.
3. Stek dem ett par minuter i stekpanna tillsammans med smör,socker och kanel. Låt svalna.
4. Blanda ner dem i muffinsmeten och fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
5. Crumble: Tärna smöret och nyp ihop med övriga ingredienser till crumblen i en bunke.
6. Strö lite crumble på toppen av varje muffin.
7. Grädda ca 20 min i mitten av ugnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar