Mitt middagstips från igår
Ingredienser:
2 stora kycklingfileér
5 dl okokt pasta
1 paprika
1 gul lök
2 st klyftor vitlök
1-2 dl champinjoner
1 liten burk majs
½ liten purjolök
2 dl crème fraiche paprika & chili ( vanlig utan smak går också bra)
2 dl matlagningsgrädde
4 msk chilisås eller sweet chilisås
1- 1½ dl riven ost
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka pastan enligt tiden som står på förpackningen, häll av vattnen.
3. Strimla eller skär kycklingen i bitar och bryn i stekpanna tills den fått färg och är rätt så genomstekt.Krydda efter smak
4. Hacka löken, strimla purjolöken och skär paprikan och champinjonerna i bitar. Fräs några min med pressad vitlök.
5. Blanda ner grädden,chilisåsen, creme fraichen och majsen med grönakerna låt puttra en liten stund ,blanda sen i kycklingen. Salta och peppra.
6. Varva pasta och kycklingröra i en ugnsfast form. Strö över den rivna osten.
7. Gratinera i ugnen i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar