fredag 1 juni 2012

Surdeg av råg

Grundrecept ca 1 liter

Dag 1
2 dl ljummet vatten
2,5 dl rågmjöl
1 msk flytande honung

Dag 3
1 dl ljummet vatten
1 dl rågmjöl

Dag 4
1 dl ljummet vatten
1 dl råg mjöl

Gör så här :
1. Vispa vatten, mjöl och honung för dag 1 till en slät massa i en glasburk som rymmer ca 1 liter minst. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.
2. Tillsätt vatten och mjöl under dag 3, vispa massan slät. Täck igen och låt stå 1 dygn i rumstemperatur.
3. Tillsätt vatten och mjöl för dag 4 och vispa slätt. Täck med plastfolie igen och låt stå i rumstemperatur 1 dygn.
KLART !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar