söndag 1 juli 2012

Grönsaksbröd


8 st
Ingredienser:
1 zucchini
2 röda paprikor
1 rödlök
3 msk olivolja
2 tsk curry
Flingsalt
100 g svarta urkärnade oliver ( jag hoppade över dessa )

10 g jäst
3½ dl ljummet vatten
1 msk salt
4 msk olivolja
1 tsk ljus sirap
1½ dl surdeg av vete
1½ dl durumvete
6 dl vetemjöl special

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Skiva zucchinin, paprikan och skär rödlöken i klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt och blanda med olivolja, curry och flingsalt efter smak.
3. Rosta i ugnen ca 25 min tills de är mjuka och fått lite färg. Låt svalna
4. Hacka oliverna grovt blanda med grönsakerna.
5. Smula jästen i en bunke och lös upp med vattnet.Tillsätt salt,olivolja,sirap och surdeg.
6. Tillsätt durumvete och vetemjölet lite i taget knåda degen nogrant tills den är mjuk och elastisk.
7. Jäs under bakduk i ca 2 timmar.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Vänd försiktigt ner grönsakerna.
10. Dela upp degen i 8 st bitar.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper: jäs under bakduk i 1 timme.
11. Sätt in plåten i mitten av ugnen och släng in 1 dl vatten i botten på ugnen. Sänk till 220 grader och grädda i ca 25-30 min , bröden ska få en gyllene färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar