måndag 6 augusti 2012

Linssoppa med kokosmjölk och lime


Jätte god soppa med lite asiatiska smaker. Glöm inte bort att plocka ur citrongräset innan du mixar vilket jag gjorde ... Men förutom alla trådar av citrongräs som jag var tvungen att plocka ur vart soppan hur bra som helst. Jag serverade den med en klick turkisk yoghurt och lite kikärter.

Ingredienser:
2 dl röda linser
8 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 stjälk citrongräs
2 st morötter
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
2-3 tsk röd curry pasta
½ - 1 tsk koriander
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk limejuice
1 msk fisksås
Olja
En liten bit färsk ingefära riven
salt o peppar

1. Skala och riv morötterna och ingefäran grovt, hacka den gula löken och vitlöken och skär citrongräset i grova bitar.
2. Fräs grönsakerna med curry pastan i lite olja.
3. Tillsätt linserna och fräs någon minut och häll sedan på vatten , kokosmjölk och lägg ner buljongtärningen.Krydda med koriander,salt och peppar
4. Låt koka under lock ca 15 min.
5. Ta bort soppan från värmen. Plocka ur citrongräset och mixa sedan soppan slät.
6.  Tillsätt fisksås och limejuicen. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar