fredag 17 augusti 2012

Ugnsgratinerade paprikor med tacofyllning


Ingredienser:
3 st stora paprikor
500 g köttfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda ( eller egen gjord tacokrydda )
Jalapenos eller fefferoni
4 st tomater
4 msk majonnäs
2 dl creme fraiche
1 liten burk majskorn
gratäng ost
Salt och peppar

1. Finhacka löken och fräs den lite lägg sedan i  köttfärsen fräs det tills köttfärsen är nästan klar. Tillsätt tacokryddan och majsen och stek det tills köttfärsen är helt genomstekt.
2. Dela paprikorna på mitten och gröp ur kärnorna, lägg i en ugnsform.
3. Hacka tomaterna och jalapeno, blanda med majonnäs och creme fraiche.Salta och peppra efter smak.
4. Häll köttfärsen i paprikorna och häll sedan över creme fraich blandningen. Strö över gratäng osten.
5. Gratinera i ugnen i ca 20 min på 200 grader.

2 kommentarer:

  1. hejsan!
    mysiga recept du har men måste bara påpeka en sak att de är väldigt svårt att se texten till länkarna
    då bakgrunden är så grov mönstrad =)

    mvh maja

    SvaraRadera
  2. Tack kul att höra !!
    Jo jag vet att länkarna knappt går att se men har inte blivit av att jag fixat till det, men ska ta tag i att göra så att de ska synas lite tydligare=)
    Mvh emelie

    SvaraRadera