söndag 17 juni 2012

Äppelkaka


Ingredienser:
3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Fyllning:
2 st äpplen
2 msk smör
2 msk socker
2 tsk kanel
Smör och ströbröd till formen.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, rör sedan ner det i äggsmeten.
4. Blanda mjöl,bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
5. Riv ner mandelmassan i smeten.
6. Skär äpplena i bitar och stek dem i smör, socker och kanel tills de mjuknat. Blanda ner i smeten
7. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i ugnen 25-30 min.
8. Stjälp upp kakan på en tallrik efter att den svalnat lite.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar