söndag 10 juni 2012

Ratatouille

Idag blir det till att göra en ratatouille, varit sugen på det ett tag nu. Passar på att göra ett storkok av den efter som den kan stå i kylen några dagar ( blir nästan bara godare och godare då ) och passar till nästan allt .Jag brukar också frysa in lite i som jag kan ta fram allt efter som.Ratatouille funkar som både sås och som tillbehör istället för tex pasta. Det bästa med den är att man kan anpassa den efter smak å vad man har hemma för de flesta grönsaker går bra att använda.

Ingerienser:
2 st stora paprikor
1 gullök
1 zucchini
2-3 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Ev Timjan ( jag hoppade över detta för hade ingen hemma)
½ tsk socker eller honung
1 tärning grönsaksbuljong
1-2 msk olivolja
Ev ½-1 tsk sambal oelek (för lite hetta)
Chilipulver,paprikapulver, cayenpeppar efter smak


1.  Sköj grönsakerna och skör dem i lagom stora bitar.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna, sambal oelek och timjan där i en stund utan att det får färg.
3. Tillsätt de krossadetomaterna, grönsaksbuljong, socker/ honung och kryddor.
4. Låt småkoka i ca 20 min. Rör om då och då.
5. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar