fredag 1 juni 2012

Surdeg av vete

Egen surdeg är så mycket bättre än den man kan köpa i affären och jätte lätt att göra också.

Grundrecept för ca 1 liter

Dag 1
2 dl ljummet vatten
2,5 dl vetemjöl
1 msk flytande honung

Dag 3
1 dl ljummet vatten
1,5 dl vetemjöl

Dag 4
1 dl ljummet vatten
1,5 dl vetemjöl



Gör så här:
1. Vispa vatten, mjöl och honung till en slät massa i en glasburk . Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.
2. Tillsätt  ingredienser för dag 3 och vispa slätt. Täck igen och låt stå 1 dygn till i rumstemperatur.
3. Tillsätt dag 4as ingredienser och vispa massan slät igen. Täck med plastfolien igen och låt stå 1 dygn i rumstemperatur.
Nu är din surdeg klar för att användas !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar