Ingredienser:
1,5 liter jordgubbar
300-400 g rabarber
8 dl vatten
1 vaniljstång
1 citron
5 dl socker
1 krm natriumbensoat
1. Skär jordgubbarna och rabarbern i bitar och lägg det i en stor kastrull med vattnet , pressa i citron och hyvla av skalet med en potatisskalare och lägg i det också.Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i båda två i kastrullen.
2. Låt småkoka i 10-15 min under lock. Mosa bitarna mot kanten av kastrullen.
3. Sila av saften.
4. Låt koka upp igen och rör ner sockret och rör tills det löst upp sig med saften.
5. Lös upp natriumbensoatet med lite av saften och blanda sedan ut det med resten.
6. Låt svalna och håll upp i flaskor/flaska.
Tänk på att flaskorna ska vara väl rengjorda och desinficerade, att fylla dom ända upp, försluta väl och förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar