lördag 2 juni 2012

Sockerkaka Grundrecept


1 kaka
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl stösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg,socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda ner i äggsmeten.
4. Blanda resten av alla de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Välj eventuellt en smaksättning ( finns mängder av variationer) och häll smeten i en smord och bröad form.
6. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Prova med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig.
7. Låt svalna lite och stjälp sedan upp den på en tallrik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar